Tymián
Zemitě peprná chuť připomínající anýz, mátu a kafr dodává středomořským jídlům jejich charakteristickou chuť.
Tymi-mňám!
U mnohých milovníků Kréty vyvolává tymián vzpomínky na dovolenou. Tymián se velmi dobře hodí k cibuli, masu, vínu a pivu. Pórek s máslem, bílým vínem a tymiánem dušený v troubě je neuvěřitelně chutný a hodí se téměř ke všemu. Vynikající je tímto středomořským kořením dochutit rajčata, jehněčí, houby a brambory.
Náš tip: Skvěle se hodí také ke kuřecímu masu, které stačí přes noc naložit do oleje s tymiánem, solí a trochou papriky.
Věděli jste, že? Pěstování tymiánu není nijak náročné? Můžete jej vypěstovat i v květináči na bytě.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Koření |
---|---|
Pochází z: | Maroko |
DMT: | 16. 2. 2026 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.