Švestky sušené ze Slovácka
Nazdárek, dáš si švestku? A co takhle domácí švestku? Usušili nás doma v Česku šetrným způsobem, a tak máme stále úžasně sladkou chuť s kyselkavým nádechem. Navíc Ti vydržíme déle než ty čerstvé.
- vysoký obsah draslíku a vlákniny
- rychlý a zdravý přísun energie
- lokální potravina
Ještě jste je neměli? Tak to honem napravte. České švestky mají výbornou chuť a příjemně ovocné aroma. Navíc jsou rozpůlené a zbavené pecek! To abyste je mohli rovnou jen tak mlsat místo nezdravých sladkostí, nebo je obalit ve slanině a podávat s mandlí jako předkrm na oslavách. Skvěle zasytí i na svačinu – sušené švestky si spolu s dalším sušeným ovocem oblíbí děti, ale i dospělí všeho věku, to máme vyzkoušeno. Koupí tohoto produktu navíc podporujete lokální trh, a z toho máme radost!
TOP informace o sušených švestkách
- Švestky se pyšní vysokým obsahem draslíku, který má příznivý vliv na krevní tlak.
- Najdete v nich však i fluorid, fosfor, hořčík, železo, vápník nebo zinek.
- Sušené švestky jsou výborným zdrojem vlákniny a mají antioxidační účinky.
- Obsahují pektin, který pomáhá k tvorbě „hormonů štěstí“ – endorfinů.
- Napomáhají správnému trávení.
Jak se švestky pěstují?
Kdysi byly švestky více rozšířeny a jednalo se o jídlo pro chudé. V současné době je však těchto stromů méně, i když jsou součástí ovocných sadů. Jsou vysoké až 10 metrů a nejvíce se jim daří v mírném podnebí, kde je dobře propustná vlhká půda. Švestky dozrávají od července do konce září. Platí pravidlo, že čím déle plod na stromě zraje, tím více má pak vitamínů i cukru. Je to díky sluníčku, které na něj svítí. Díky šetrnému sušení si je teď ale můžete vychutnat po celý rok. Stačí sáhnout do spíže.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Sušené ovoce a zelenina |
---|---|
Země původu: | Česká republika - Žádovice, Slovácko |
DMT: | 30. 12. 2024 |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.