Pepř černý celý
Všestranný pomocník v kuchyni, hodící se k dochucení masa, ryb, omáček, salátů, polévek.
Strýčku Petře, nepřepepři toho vepře!
Pepř je „více než jenom kýchací prášek". Sušená neloupaná zrníčka semínek pepře mají jemnou ovocnou vůni a intenzivní ostrou pronikavou chuť. Ovoce se sklízí těsně před jeho úplným dozráním a poté se suší. Černý pepř je mnohostranně využitelný a používá se celý, drcený nebo čerstvě mletý. Zjemňuje a zostřuje jak pikantní, tak sladké pokrmy: saláty, dresinky, čerstvé těstoviny, maso, ryby i perník.
Náš tip: Pepř namelte nebo rozdrťte nejlépe těsně před použitím a přidejte až ke konci vaření, aby se uchovalo jeho aroma.
Věděli jste, že? Pepř černý je původem z Indie.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Koření |
---|---|
Pochází z: | Vietnam |
DMT: | 16. 2. 2026 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.