Fazole mungo
Mungo jsou malé zelené fazolky. Vynikají charakteristickou vůní a spoustou cenných živin.
Užijte si jejich výbornou chuť v salátu, polévce či je přidejte do masových i zeleninových pokrmů. Necháte-li je naklíčit, získáte nejen lahodnou chuť podobnou mladému hrášku, ale také spoustu vitamínů a minerálů.
Jak klíčit?
Fazolky důkladně propláchněte a namočte přes noc do mísy. Ráno vodu slijte, několikrát je propláchněte a nechte odkapat. Vraťte fazole do misky, překryjte navlhčenou látkou a nechte klíčit. Nezapomeňte pravidelně asi 2-3x denně proplachovat a udržovat dostatečnou vlhkost.
Po 2-3 dnech jsou výhonky připravená ke konzumaci. Chutí připomíná zelený hrášek, jsou šťavnaté a příjemně křupavé. Naklíčené mungo přidávejte do pokrmů syrové nebo jen krátce blanšírujte, abyste využili co nejvíce obsažených živin. Ale pozor naklíčeného munga snězte maximálně jednu hrst denně!
Doplňkové parametry
Kategorie: | Luštěniny |
---|---|
Země původu: | Thajsko |
DMT: | 2. 3. 2026 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.