Mandle Natural

Sladké mandle vypěstované ve slunném Španělsku.

Evropské mandle se vyznačují silnější slupičkou a výraznější oříškovou chutí než mají mandle ze Spojených států. Valencia vyniká plnou nasládlou chutí a je vynikající jak na mlsání, tak i na pečení či výrobu mandlových nepečených sladkostí. Mandle byly pečlivě tříděny tak, aby se k zákazníkovi dostala pokud možno pouze zdravá celá nepoškozená jádra. Byly sušeny při teplotě nižší než 42 °C pro zachování původní kvality.

Mandle můžeme mlsat samotné nebo v oříškových směsích, vynikající a zdravější (oproti běžným výrobkům v prodeji) jsou mandle pražené ve slupce bez oleje. Z mandlí můžeme připravit i domácí marcipán a různé nepečené cukroví, tradičně se mandle používají ve sladkých kynutých těstech. Chuť mandlí v desertech zvýrazníme, pokud mandle předem šetrně opražíme (nasucho na plechu při 170°C cca 15 až 20 minut). Mandle se velmi dobře hodí do ovocných salátů a jogurtů, které se sami dochucujeme. Lze doporučit vynikající chuťovou kombinaci mandle - banán.

Mandlové „mléko“ je veganská náhrada kravského mléka: Hrnek mandlí namočíme na několik hodin do vody. Poté propláchneme, dobře rozmixujeme se 3 hrnky vody, přecedíme přes látku a dosladíme.

Mandle jsou vynikajícím zdrojem živin
Obsahuji mono nenasycené mastné kyseliny (2/3 tuku) které se podílejí na udržení LDL cholesterolu na nízké úrovni (přebytky se hromadí v tepnách), bez ovlivnění HDL cholesterol (který má ochranný účinek na cévy).
Obsahuji:
> 15% z vlákniny, která umožňuje pomalé trávení sacharidů.
> 19% rostlinné bílkoviny, která je dobrá pro udrženi rovnováhy proteinových poměru (rostlinný / živočišný) 
> Mandle jsou také bohaté na hořčík, vitamin E (antioxidant ) a obsahuji dobré živiny pro srdce.

Mandle, jsou sytící potravinou.
Výzkumní pracovníci se domnívají, že mandle poskytuji pocit sytosti, díky z části jeho vysokým obsahem vlákniny a bílkovin. Konzumace mandlí pomáhá snižovat spotřebu ostatních potravin a rozptyluje pocit hladu

Mandle mají vynikající nutriční hustotu.
Kompenzuji častý nedostatek vitamínu E a hořčíku v lidském organizmu.

 

 

 

Dostupnost Máme! (11,917 kg)
360 Kč / kg
Mandle Natural

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota 2632 kJ/637 kcal
Tuky 57 g
z toho nasycené mastné kyseliny 4,5 g
Sacharidy 4,7 g
z toho cukry 3,6 g
Vláknina 10 g
Bílkoviny 21 g
Sůl 0,05 g

 

Použití mandlí pro výrobu kosmetiky

Pro výrobu černé oční linky kohl, jemného černého prášku, ideálního pro kouřové oční stíny nebo uhlové černé linky, postupujte následovně.

Nad hmoždíř dejte kovové sítko. V sítku spalte jednu po druhé deset mandlí. Popel přesejte do hmoždíře a rozetřete na co nejjemnější prášek. Přidejte malou kapičku oleje a znovu třete. Směs by si měla zachovat konzistence prášku (pokud ne, přidali jste příliš mnoho oleje). Hotový prášek uchovávejte v malé dózičce s těsněním.

Použití pro kouřové oční stíny: Namočte párátko nebo dřevěnou tyčku do olivového oleje, pak do prášku v dózičce, přebytek otřepte, zavřete oko a prášek naneste od vnitřního koutku směrem k vnějšímu těsně nad řasy. Prstem rozetřete do ztracena směrem od řas.

Použití pro vytvoření linky: Namočte malý plochý štěteček do domácího spreje na vlasy a pak do prášku v dózičce, přebytek otřepte. Štětečkem naneste na víčka. Pokud potřebujete směs, kterou budete moct nosit v kabelce bez obav, že se vám do ní vysype uhlově černý prášek, smíchejte část obsahu dózičky s domácím sprejem na vlasy, dokud nedocílíte pastovité konzistence, Vzniklou pastu dejte do malé uzavíratelné nádoby. Pastu nechte vyschnout. Pro použití stačí štěteček mírně navlhčit a jemně jím přejet po suché směsi.

 

Pro výrobu zvýrazňovače očí smíchejte kohl a kakaový prášek v příslušném poměru pro požadovaný odstín. Namočte malý plochý štěteček do vody nebo domácího spreje na vlasy, pokud chcete, aby zvýrazňovač lépe držel, a pak do prášku v dózičce.

 

Pro výrobu očních stínů naneste prášek požadované barvy prsty nebo malým štětečkem na oční víčka, která jste předtím natřely hydratačním krémem. Ten pomůže stínům udržet se na pokožce.

Barvy:

(Zdroj: Johnsonová, B. Domácnost bez odpadu; PEOPLECOMM)

Doplňkové parametry

Kategorie: Ořechy a oříšky
Země původu: Španělsko
DMT: 31. 10. 2026
Šarže: L242012

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: