Mandle Natural
Sladké mandle vypěstované ve slunném Španělsku.
Evropské mandle se vyznačují silnější slupičkou a výraznější oříškovou chutí než mají mandle ze Spojených států. Valencia vyniká plnou nasládlou chutí a je vynikající jak na mlsání, tak i na pečení či výrobu mandlových nepečených sladkostí. Mandle byly pečlivě tříděny tak, aby se k zákazníkovi dostala pokud možno pouze zdravá celá nepoškozená jádra. Byly sušeny při teplotě nižší než 42 °C pro zachování původní kvality.
Mandle můžeme mlsat samotné nebo v oříškových směsích, vynikající a zdravější (oproti běžným výrobkům v prodeji) jsou mandle pražené ve slupce bez oleje. Z mandlí můžeme připravit i domácí marcipán a různé nepečené cukroví, tradičně se mandle používají ve sladkých kynutých těstech. Chuť mandlí v desertech zvýrazníme, pokud mandle předem šetrně opražíme (nasucho na plechu při 170°C cca 15 až 20 minut). Mandle se velmi dobře hodí do ovocných salátů a jogurtů, které se sami dochucujeme. Lze doporučit vynikající chuťovou kombinaci mandle - banán.
Mandlové „mléko“ je veganská náhrada kravského mléka: Hrnek mandlí namočíme na několik hodin do vody. Poté propláchneme, dobře rozmixujeme se 3 hrnky vody, přecedíme přes látku a dosladíme.
Mandle jsou vynikajícím zdrojem živin
Obsahuji mono nenasycené mastné kyseliny (2/3 tuku) které se podílejí na udržení LDL cholesterolu na nízké úrovni (přebytky se hromadí v tepnách), bez ovlivnění HDL cholesterol (který má ochranný účinek na cévy).
Obsahuji:
> 15% z vlákniny, která umožňuje pomalé trávení sacharidů.
> 19% rostlinné bílkoviny, která je dobrá pro udrženi rovnováhy proteinových poměru (rostlinný / živočišný)
> Mandle jsou také bohaté na hořčík, vitamin E (antioxidant ) a obsahuji dobré živiny pro srdce.
Mandle, jsou sytící potravinou.
Výzkumní pracovníci se domnívají, že mandle poskytuji pocit sytosti, díky z části jeho vysokým obsahem vlákniny a bílkovin. Konzumace mandlí pomáhá snižovat spotřebu ostatních potravin a rozptyluje pocit hladu
Mandle mají vynikající nutriční hustotu.
Kompenzuji častý nedostatek vitamínu E a hořčíku v lidském organizmu.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota | 2632 kJ/637 kcal |
---|---|
Tuky | 57 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 4,5 g |
Sacharidy | 4,7 g |
z toho cukry | 3,6 g |
Vláknina | 10 g |
Bílkoviny | 21 g |
Sůl | 0,05 g |
Použití mandlí pro výrobu kosmetiky
Pro výrobu černé oční linky – kohl, jemného černého prášku, ideálního pro kouřové oční stíny nebo uhlové černé linky, postupujte následovně.
Nad hmoždíř dejte kovové sítko. V sítku spalte jednu po druhé deset mandlí. Popel přesejte do hmoždíře a rozetřete na co nejjemnější prášek. Přidejte malou kapičku oleje a znovu třete. Směs by si měla zachovat konzistence prášku (pokud ne, přidali jste příliš mnoho oleje). Hotový prášek uchovávejte v malé dózičce s těsněním.
Použití pro kouřové oční stíny: Namočte párátko nebo dřevěnou tyčku do olivového oleje, pak do prášku v dózičce, přebytek otřepte, zavřete oko a prášek naneste od vnitřního koutku směrem k vnějšímu těsně nad řasy. Prstem rozetřete do ztracena směrem od řas.
Použití pro vytvoření linky: Namočte malý plochý štěteček do domácího spreje na vlasy a pak do prášku v dózičce, přebytek otřepte. Štětečkem naneste na víčka. Pokud potřebujete směs, kterou budete moct nosit v kabelce bez obav, že se vám do ní vysype uhlově černý prášek, smíchejte část obsahu dózičky s domácím sprejem na vlasy, dokud nedocílíte pastovité konzistence, Vzniklou pastu dejte do malé uzavíratelné nádoby. Pastu nechte vyschnout. Pro použití stačí štěteček mírně navlhčit a jemně jím přejet po suché směsi.
Pro výrobu zvýrazňovače očí smíchejte kohl a kakaový prášek v příslušném poměru pro požadovaný odstín. Namočte malý plochý štěteček do vody nebo domácího spreje na vlasy, pokud chcete, aby zvýrazňovač lépe držel, a pak do prášku v dózičce.
Pro výrobu očních stínů naneste prášek požadované barvy prsty nebo malým štětečkem na oční víčka, která jste předtím natřely hydratačním krémem. Ten pomůže stínům udržet se na pokožce.
Barvy:
- Pastelová zelená: zelený jíl
- Khaki zelená: prášek ze sušené šalvěje
- Zlatá: mletá kurkuma
- Hnědá: kakao
- Černá: kohl
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ořechy a oříšky |
---|---|
Země původu: | Španělsko |
DMT: | 31. 10. 2026 |
Šarže: | L242012 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.