Mandle loupané
Jaké jsou?
„Hnědá mandlová jádra jsou ošetřena přehřátou párou, čímž pokožka semen bobtná. Jádra jsou následně vtlačena mezi dva gumové válce a slupka je tlakem odstraněna. Dále se mandle suší a podle potřeby předávají k dalšímu zpracování. Blanšírované mandle mají světle-slonovinovou barvu, skoro až bílou. Pyšní se výraznou mandlovou chutí, která je však slabší oproti neloupaným jádrům. Španělská odrůda má výraznější chuť, aroma, velikost, krásný tvar a příjemný obsah vlhkosti okolo 7 %.“
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ořechy a oříšky |
---|---|
Země původu: | Španělsko |
DMT: | 31. 12. 2024 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář