Lahůdkové droždí
Lahůdkové droždí je výborný pomocník v kuchyni – ochutí a zvýrazní chuť jídla. Chutí i vůní připomíná parmezán.
Vyrábí na substrátu bohatém na cukry – může to být třeba melasa. Kvasinky Saccharomyces cerevisiae se nechají několik dnů pomnožit. Potom se směs suší do podoby jemných vloček a při sušení lehce ohřívá na teplotu lehce převyšující 40 °C, aby se droždí deaktivovalo.
Jak jej použit?
Výborně dochutí pomazánky, omáčky, rizota, pesta, polévky. Nevhodné na pečení.
Jaké má složení?
Neaktivní pivovarské kvasnice.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Dochucovadla, omáčky, zavařeniny |
---|---|
Země původu:: | Kanada |
DMT: | 31. 1. 2025 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
Humpolecká 286/28, 586 01 Jihlava