Kukuřičný škrob
Kukuřičný škrob je odtučněná a velmi rafinovaná kukuřičná mouka. Jedná se o komplexní sacharid získaný ze zrna kukuřice. Nutriční hodnotu nemá vysokou a pro svou schopnost zahušťovat se používá do omáček, moučníků, přesnídávek, k přípravě pudingu a jiných potravin.
Náš tip: Udělejte si doma vlastní puding. Na 0,5l tekutiny (vody, rostlinného nebo živočišného mléka) přidejte 36g škrobu. 0,4l tekutiny nejdřív ohřejeme a těsně před varem vlijeme poslední "decovku" v rozmíchaným škrobem a případně kakaem, karobem, vanilkou, nebo jiným dochucením. Mícháme do požadované hustoty.
Jaké je složení?
100 % kukuřičný škrob.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Škrob |
---|---|
Země původu: | Česká republika |
DMT: | 20. 9. 2025 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Humpolecká 286/28, 586 01 Jihlava