Hrách žlutý loupaný půlený
Je to nejrozšířenější luštěnina mírného pásma. Má příjemnou chuť a je velmi jednoduchý na přípravu. Je velmi sytý a vydatný, dodává tělu bílkoviny a má nízký glykemický index.
Jak si hrách donesete domů, skladujte jej při teplotě do 25°C a maximální vlhkosti 70%.
Jaký je?
Je to nejrozšířenější luštěnina mírného pásma. Má příjemnou chuť a je velmi jednoduchý na přípravu. Je velmi sytý a vydatný, dodává tělu bílkoviny a má nízký glykemický index.
Jak si hrách donesete domů, skladujte jej při teplotě do 25°C a maximální vlhkosti 70%.
Složení: 100 % hrách žlutý loupaný půlený
Na co je dobrý?
Hrách má v kuchyni všestranné využití. Můžete jej použít na přípravu polévek, kaší nebo salátů. Hrách loupaný půlený se nemusí dlouho namáčet a je rychle připravený.
Dříve byl hrách jednou z nejčastěji používaných surovin. O Velikonocích si lidé z hrachu tradičně pražili pučálku, vařili husté hrachové kaše nebo jej zapékali s kroupami v podobě šouletu.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Luštěniny |
---|---|
Pochází z: | Polsko |
DMT: | 26. 3. 2025 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.