Černý čaj MT. KENYA BLACK 2024
Čaj se pěstuje v rozmezích 2000- 2400 m.n.m., což z něj činí velikána i mezi vysokohorskými čaji, jsou totiž jedny z nejvýš položených na světě. Mount Kenya je vulkanického původu, půda je hodně mineralizovaná a proto se dobře hodí pro pěstování čaje a dává mu výraznou chuť.
Na zahrady navazuje národní rezervace, takže okolí je ekologicky příznivé. A má to svůj poetickou rovinu. Čajovníky kopírují cca v metrové výšce svah a najednou “naráží” do přílivové vlny pralesa s cca 40-50 metrovými velikány, ze kterých vylétávají hejna ptáků a motýlů.
Čaj má výraznou hutnou ovocnou chuť, která má rozsah od sušených jahod po citrusové plody. Dává jiskrnou čistou barvu nálevu.
Jak jej připravuje pan Sič?
Domácí si jej připravují jako “nutriční” nápoj, proto do něj přidávají plnotučné mléko (půl na půl s vodou) a několik lžiček cukru. Já jsem tomuto způsobu nepřivykl a preferuji na ráno lehký nápoj (3xlžičky čaje zalít půl litrem vroucí vody a nechat max. 3 minuty luhovat), odpoledne si připravuji silnější nálev 5g čaje na 200 ml vroucí vody s 3-4minutovým luhováním.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čaje |
---|---|
Země původu: | Keňa |
DMT: | 31. 3. 2026 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Petr Sič, Josefa Kotase 1187/1, 700 30 Ostrava)